"Every moment of our life can be the beginning of great things"


Joseph Pilates

Docenten

Kim Rossie

PILATES - HATHA - YIN

Op vrij jonge leeftijd ben ik als lesgever gestart in de turnkring waar ik zowel acrobatische gymnastiek als dans gaf. Na vijf jaar lang mijn droom om danseres te worden te hebben nagejaagd, is ook gaandeweg mijn liefde voor het lesgeven gegroeid. Zo begon er een nieuwe droom, om een eigen dansstudio te hebben, te groeien. Want lesgeven is iets wat ik altijd ben blijven doen, nu al zo'n twintig jaar lang. Na jaren fantaseren heb ik eindelijk de sprong gewaagd en Dansstudio Focus vzw opgericht. Met 13 dansers zijn we gestart in het eerste seizoen  om na zeven mooie seizoenen af te sluiten met een aantal van 200 leden.


In 2019 ben ik me meer gaan verdiepen in Pilates & yoga. Eerst volgde ik een opleiding in Progressing Ballet Techniek, een techniek waar voornamelijk aan stabiliteit wordt gewerkt met behulp van ballen. Dezelfde zomer heb ik een algemene basisopleiding Pilates gevolgd. Tijdens de lockdown in  2020 heb ik me meer verdiept in de materie door de Mastersclass Pilates Magic Circle & de Masterclass Pilates: het bekken bij Snoeck Health te volgen. Deze zomer heb ik ook nog een verkorte opleiding docent Hatha Yoga gevolgd om ook deze discipline te kunnen geven.


Om een betere balans te vinden tussen mijn werk, gezin en het lesgeven heb ik besloten om de dansstudio over te geven aan de nieuwe generatie en mij enkel nog te concentreren op Yoga & Pilates. Zo is Balanced Body vzw ontstaan.

Lien De Proost

HATHA - POWER

Toen ik zes jaar geleden een maand met twee yogadocenten door Hawaï reisde, vond ik meteen mijn liefde voor yoga. Al snel werd ik geconfronteerd met de voordelen van een bewuste ademhaling, meditatie en het versterken van tegelijk lichaam en geest. Na een tweetal jaar zelf intensief beoefenen volgde ik in Griekenland mijn eerste opleiding: een 200-uur opleiding in de hatha yoga. Nadat ik twee jaar tijd nam om deze kennis in de praktijk om te zetten, volgde ik een vervolgopleiding in Italië: een 300-uur durende opleiding in vinyasa yoga. Het opgeleid zijn in twee verschillende yogavormen heeft zo zijn voordelen. Het maakt dat ik kan werken met waar iemand op dat moment nood aan heeft: innerlijke rust door met je lichaam aan de slag te gaan, een bewuste fysieke uitdaging of een meditatie om je hoofd even tot kalmte te brengen. Naast yogadocent, werk ik momenteel aan een doctoraat in de bio-ethiek. Dat mijn opleiding filosofie en yoga elkaar altijd hebben kunnen aanvullen, is een groot voordeel en dat zet ik dan ook graag om in de praktijk!